nevval sevindi

14/05/2014
HIZLI TREN FACİASINDNA SONRA YAZDIĞIM KÖŞE YAZIM
HÜKÜMET NE YAPARSA İYİ YAPAR
Hükümetin hiçbir icraatını eleştirmek mümkün değil.bu güne kadar gelmiş geçmiş en aklı başında icraat yapan hükümete güzelleme yazmadan insan duramıyor. Düşünüyorum da , bu kadar halk desteği, zengin fakir güven ve istikrara susamış milletimizin bonkörlüğü sayesinde önü açılan hükümet enflasyonu şıp diye düşürürken IMF’ye ihtiyacımız olmadığını söylediler.
Bugün IMF’yi bir ay erken çağırmaları da havalar soğumadan görüşelim diye elbette, yoksa 11milyar dolarlık iç borç ödemesi bahane. Ne olacak onu ellerinde topaç niyetine döndürürler.artan döviz açığımızı da yabancı sermaye ile fonluyoruz. Bunun oranı yüzde ellileri çoktan geçmiş olsa da bağımsız ve IMF’siz düşünce kurmayları kişi başına düşen milli gelirin iki yılda acayip arttığını söylediler.bizden iyi bildiklerine eminim.İşsizlik diye sorunumuz zaten yok. Hepiniz evinize bir hizmetçi tutsanız, apartmanınıza da bir kapıcı hiç işsizlik sorunu kalmayacak biliyoruz.
THY:Bir çöküş efsanesi diye yazmıştım şubat ayında gazetemizde yayınlanmıştı. Arada insan gazetecilik yapmak istiyor işte!Bu konu medyamızda aylar sonra yer buldu. Araştırmalar RJ’lerin üretim hatasının teknik genel müdür yardımcısı tarafından bilindiğini ortaya çıkardı ve sorun olmadığı anlaşıldı. Bu teknik bir meseleydi ve gecikmeler kadar bile yolcuları ilgilendirmezdi. Uçak düşünce teknik meseleyi gözden geçirmek için devlet demiryollarıyla “hızlandırılmış” işbirliği önerilecek sanırım.Hız denince artık aklımıza tren geliyor.60 yıldır çürüyen proje hayata geçirildi . şimdi gel de hükümeti övme!yapılamayan ne varsa, el değmedik hangi konu tozlu raflarda bekliyorsa hükümet hayata geçiriyor. Bazılarının hayatı pahasına ama ne yapalım o kadar kusur kadı kızında bile bulunur değil mi? Bundan dolayı ben hiç eleştirmiyorum yetkilileri.
Bu yaz günleri en güzeli gazete okumak diye düşünüyorum. Yazmak değil valla.
“Van’da bir kamyonda 81 kilo eroin ele geçirildi.2yıl içinde 136 operasyon gerçekleştiren emniyet 1ton 332 kilo uyuşturucu ele geçirdi.” Van aşiretler beldesi denilen yer miydi?
“istanbul’da onbinlerce işportacı yılda 4 katrilyonluk bir pazara hükmediyor.İşportacılık beceri gerektirmediği ve vergi verilmediği için tercih . ediliyor.” Demek beceri gerektiren ve vergi verilen işler var memlekette!
“gümrüklerde ele geçirilen kaçak ürünlerin değeri 400 trilyon lirayı buldu.2003’de 334 kişinin soruşturması devam ediyor.”
“1ocak 2005 tarihi Türkiye için yeni ,çok farklı bir dönemin başlangıcı olacak. Paradan sıfır atmak her hükümetin hayaliydi ancak gerçekleştiremedi.”
“TCDD Genel müdürü Karaman:Hızlandırılmış tren yok.o normal tren .öyle deseydik kimse binmezdi.”
“THY teknik genel müdür yardımcısı Temel Kotil: RJ konusunda 2aydır tartışıyoruz..kimse bir şey bilmiyor ...bilmesini istemiyoruz ki...Bu uçakların Türkiye’ye gelişine girmeyeceğim.O yüzden geçelim...”
“Atina’da 7Eylül 99’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde çöken
bir(yazıyla bir adet)binanın mimar ve müteahhidine 5’er yıl hapis cezası verildi. Bir bina 39 ölü için bu ceza verildi. Türkiye’deki depremde 17.000 kişi ölmüştü.”
Hükümet haklı bence. 38 kişinin hızlandırılmış trende öbür dünyaya avdet etmesi istifa falan gerektirmez. Hükümet olmak demek senden öncekiler gibi olmak demektir. Onlar 17.000 ölünün hesabını verdi mi ki şimdi hükümete laf ediliyor.en güzeli siyasette söylenenlere kulak tıkamak ve dosdoğru yola devam etmektir. Hızlandırılmış olursa daha da iyi olur tabii ki....
İnsanlar olmasa ne güzel idare edilir memleket, şu gazeteciler de olmasa daha iyi tabii ki...ben hükümete tamamen katılıyorum.

Paylaş | | Yorum Yaz
2025 kez okundu. Yazarlar